ΚΥΛΙΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ

ΚΡΗΤΗ, ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ

Ανάμεσα στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο, το Κοκκίνη Χάνι είναι ένα παλιό ψαροχώρι στη βόρεια ακτή της Κρήτης, περίπου 14 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα. Χάρη στην προνομιακή του θέση, εξελίχθηκε σε έναν ήσυχο παραθαλάσσιο οικισμό που όμως έχει αναπτυχθεί αρκετά και μπορεί να προσφέρει όμορφες παραλίες, πολλές επιλογές διαμονής, φαγητού και αγορών, καθώς και δραστηριότητες που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα.

 

 

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ
Το Κοκκίνη Χάνι της Κρήτης απέχει 15 λεπτά με το αυτοκίνητο ανατολικά του αεροδρομίου του Ηρακλείου, ενώ το γεμάτο εναλλαγές τοπίο της διαδρομής θα σας μαγέψει. Κατευθυνθείτε ανατολικά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ακολουθήστε την παλιά εθνική οδό κατά μήκος της ακτογραμμής. Έπειτα από οκτώ περίπου χιλιόμετρα, θα αρχίσετε να ανεβαίνετε ψηλότερα διασχίζοντας ένα βραχώδες τοπίο και, καθώς βγαίνετε από την τελευταία στροφή, θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας η εντυπωσιακή θέα του Κοκκίνη Χάνι.
ΙΣΤΟΡΙΑ
Ένα χαλαρό μέρος ανάμεσα στο Ηράκλειο και τη Χερσόνησο, το χωριό Κοκκίνη Χάνι βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Κρήτης και ήταν κάποτε ένα ψαροχώρι. Χάρη στην προνομιακή του θέση και στην όμορφη παραλία του, είναι σήμερα ένα καλά ανεπτυγμένο παραθαλάσσιο θέρετρο με πολλές επιλογές διαμονής, φαγητού και αγορών, καθώς και δραστηριότητες για όλα τα γούστα.

Λέγεται ότι το χωριό ιδρύθηκε γύρω στη δεκαετία του 1900, όταν οι κάτοικοι από τα γύρω χωριά άρχισαν να καλλιεργούν τα εύφορα εδάφη της παράκτιας περιοχής. Προκειμένου να φιλοξενήσει τους αγρότες και τους ταξιδιώτες που περνούσαν από εδώ και χρειάζονταν ένα μέρος για να μείνουν και να ξεκουραστούν, ο οικισμός σιγά σιγά αναπτύχθηκε. Οφείλει τη σημερινή του ονομασία σε ένα από τα πιο γνωστά πανδοχεία της περιοχής, το Χάνι του Κοκκίνη (η τουρκικής προέλευσης λέξη «χάνι» σημαίνει πανδοχείο).

Παρότι μικρός οικισμός, το Κοκκίνη Χάνι προσφέρει εμπειρίες που θα σας αφήσουν ανεξίτηλες εντυπώσεις. Μόλις λίγα λεπτά από την πρωτεύουσα της Κρήτης, είναι το ιδανικό μέρος για να περάσετε ξέγνοιαστες και διασκεδαστικές διακοπές και να ανακαλύψετε όμορφες και αναπάντεχες φυσικές ομορφιές, χώρους πολιτισμού και αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, υπαίθριες δραστηριότητες και υπέροχες γεύσεις που έχουν τις ρίζες τους στην παράδοση.

ΚΡΗΤΗ
Ένα μέρος αδιαμφισβήτητης ομορφιάς και με τέλεια τοποθεσία, το νησί της Κρήτης αποτελεί έναν προορισμό με πλούσια ιστορία και πολιτισμό, υγιεινή κουζίνα και φυσική ομορφιά. Είναι το μεγαλύτερο ελληνικό νησί και βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πελάγων, ηπείρων και πολιτισμών. Ένα χωνευτήρι πολιτισμών από την Ευρώπη, την Ασία και την Αφρική που αναμειγνύονται και συνυπάρχουν σε ένα κομμάτι γης στη μέση της θάλασσας, η Κρήτη είναι ο τόπος όπου εμφανίστηκε ο πρώτος ευρωπαϊκός πολιτισμός - ο Μινωικός.

Από τις παρθένες ακτές του μέχρι τους επιβλητικούς ορεινούς του όγκους, το νησί είναι γεμάτο από δείγματα ξεχωριστής αρχιτεκτονικής κληρονομιάς, αρχαιολογικούς χώρους, βενετσιάνικα οχυρά και κάστρα, βυζαντινά μοναστήρια και παραδοσιακά χωριά. Οι παλιές παραδόσεις και η ιστορία είναι βαθιά ριζωμένες στους ανθρώπους, τη μουσική και το φαγητό, οπότε η επίσκεψη στην Κρήτη μοιάζει σχεδόν με ταξίδι στο παρελθόν.
Back To Top