ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΡΗΤΗ,
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ


Το Κοκκίνη Χάνι βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία και μοναδική θέα στη θάλασσα, συνδυάζοντας τον αέρα του νησιού με υπέροχα τοπία.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ


Κατευθυνθείτε ανατολικά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ακολουθήστε την παλιά εθνική οδό κατά μήκος της ακτογραμμής, όπου θα απολαύσετε μοναδική θέα στη θάλασσα και την ακτή. Έπειτα από περίπου 8 χιλιόμετρα, θα αρχίσετε να ανεβαίνετε ψηλότερα διασχίζοντας ένα βραχώδες τοπίο και, καθώς βγαίνετε από την τελευταία στροφή, θα δείτε να απλώνεται μπροστά σας η εντυπωσιακή θέα του Κοκκίνη Χάνι.

ΙΣΤΟΡΙΑ


Η περιοχή Κοκκίνη Χάνι έγινε γνωστή στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν κατασκευάστηκαν εκεί διάφορα κτίρια, ανάμεσά τους και ένα χάνι, το οποίο ήταν ένα είδος πανδοχείου για τους ταξιδιώτες και τα ζώα τους. Οι αγρότες, στον δρόμο τους προς την αγορά του Ηρακλείου για να πουλήσουν τις ελιές, τα σταφύλια και τα υπόλοιπα προϊόντα τους, σταματούσαν εκεί για να ξεκουραστούν ή να περάσουν τη νύχτα και να γευματίσουν. Επίσης, κατά τη διάρκεια της στάσης τους στο χάνι, είχαν την ευκαιρία να ταΐσουν και να φροντίσουν τα άλογα και τα μουλάρια τους.

Το Κοκκίνη Χάνι άρχισε να προσελκύει επισκέπτες και να γίνεται γνωστό ως παραθεριστικός προορισμός για την υπέροχη αμμώδη παραλία του στις αρχές της δεκαετίας του '60, όταν η περιοχή συνδέθηκε με το ηλεκτρικό και τηλεφωνικό δίκτυο. Τότε χτίστηκαν και αρκετά ξενοδοχεία.

Στο διάστημα που μεσολάβησε, το Κοκκίνη Χάνι αναπτύχθηκε ραγδαία, κυρίως λόγω της υπέροχης παραλίας του, αλλά και χάρη στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, πολλά από τα οποία προσφέρουν τραπέζια πλάι στο κύμα, με πολλά διαφορετικά είδη μενού που ικανοποιούν όλα τα γούστα –τοπική παραδοσιακή κουζίνα, φρέσκα θαλασσινά, αγγλικές και ιταλικές σπεσιαλιτέ, αυθεντική ιταλική πίτσα και κινέζικη κουζίνα, όλα πολύ κοντά στο Ηράκλειο και το διεθνές αεροδρόμιό του– σε απόσταση μόλις 10 λεπτών. Σήμερα, υπάρχουν πολλά ξενοδοχεία, από μεγάλα πολυτελή καταλύματα μέχρι πιο μικρά και οικονομικά ξενοδοχεία, τουριστικά διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΚΡΗΤΗ


Η Κρήτη είναι ένα παραδεισένιο νησί και ένας εξαιρετικός προορισμός που ικανοποιεί όλα τα γούστα και κάθε προσδοκία.

Η Κρήτη, η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, επίσης γνωστό ως το νησί των αντιθέσεων, που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πελάγων, ηπείρων και πολιτισμών. Συνδυάζει το φυσικό κάλλος με την πλούσια ιστορία, την υγιεινή κουζίνα, τον ήλιο, τη θάλασσα και τα σπουδαία μνημεία.

Οι 4 μεγαλύτερες πόλεις είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος, καθεμία με την ιστορία και την ιδιαίτερη γοητεία της. Το νησί χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία τοπίων, όπως απόκρημνα βουνά, απέραντες παραλίες με άμμο, μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά, αρχαιολογικοί χώροι, ενετικά φρούρια και κάστρα, βυζαντινά μοναστήρια και παραδοσιακά χωριά, που όλα δένουν μεταξύ τους σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

Καλώς ήρθατε στην Κρήτη!

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΛΕΞΕΤΕ;

μπροστά στη θάλασσα

μπροστά στη θάλασσα

κοντά στην πόλη του ηρακλείου

κοντά στην πόλη του ηρακλείου

ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ

ΠΛΗΡΩΣ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΜΕΝΟ

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ

ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΠΑΡΚΟ