ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ ΚΡΗΤΗ,
ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΧΑΝΙ


Το Κοκκίνη Χάνι βρίσκεται μόλις 14 χιλιόμετρα από το Ηράκλειο και προσφέρει άμεση πρόσβαση στην παραλία και μοναδική θέα στη θάλασσα, συνδυάζοντας τον αέρα του νησιού με υπέροχα τοπία.

ΠΩΣ ΝΑ ΕΡΘΕΤΕ


Κατευθυνθείτε ανατολικά από το αεροδρόμιο του Ηρακλείου και ακολουθήστε την παλιά εθνική οδό κατά μήκος της ακτογραμμής, όπου θα απολαύσετε μοναδική θέα στη θάλασσα και την ακτή. Έπειτα από περίπου 8 χιλιόμετρα, θα αρχίσετε να ανεβαίνετε ψηλότερα γύρω από τα βράχια και, καθώς θα βγείτε από την τελευταία στροφή, θα αντικρίσετε μπροστά σας το όμορφο τοπίο που ονομάζεται Κοκκίνη Χάνι.

ΙΣΤΟΡΙΑ


Η περιοχή Κοκκίνη Χάνι έγινε γνωστή στις αρχές του 20ού αιώνα, όταν κατασκευάστηκαν εκεί διάφορα κτήρια, μεταξύ άλλων και ένα χάνι, δηλαδή ένα πανδοχείο για περαστικούς ανθρώπους και ζώα. Οι γεωργοί που πήγαιναν στην αγορά του Ηρακλείου κρατώντας ελιές, σταφύλι και άλλα προϊόντα, σταματούσαν εκεί για να ξεκουραστούν ή να κοιμηθούν και να γευματίσουν. Ταυτόχρονα, και τα άλογα ή τα γαϊδουράκια τους δεχόντουσαν εκεί φροντίδα και τροφή.

Τη δεκαετία του ‘60, όμως, όταν η συγκεκριμένη περιοχή της Κρήτης απέκτησε πρόσβαση σε πλήρεις υπηρεσίες ηλεκτροδότησης και τηλεφωνικής σύνδεσης, κατασκευάστηκαν εκεί ορισμένα ξενοδοχεία, με αποτέλεσμα το Κοκκίνη Χάνι να αρχίσει να προσελκύει επισκέπτες και να γίνει γνωστό ως παραθεριστικός προορισμός χάρη στη μοναδική αμμώδη παραλία του.

Το Κοκκίνη Χάνι αναπτύχθηκε ραγδαία από τα πρώτα εκείνα ξενοδοχεία, κυρίως λόγω της υπέροχης παραλίας του, αλλά και χάρη στα εστιατόρια και τις ταβέρνες, πολλά από τα οποία προσφέρουν τραπέζια πλάι στο κύμα, με πολλά διαφορετικά είδη μενού που ικανοποιούν όλα τα γούστα – τοπική παραδοσιακή κουζίνα, φρέσκα θαλασσινά, αγγλικές και ιταλικές σπεσιαλιτέ, αυθεντική ιταλική πίτσα και κινέζικη κουζίνα, όλα πολύ κοντά στο Ηράκλειο και το διεθνές αεροδρόμιό του – σε απόσταση μόλις 10 λεπτών. Σήμερα διαθέτει πολλά καταλύματα, που περιλαμβάνουν από μεγάλα και πολυτελή μέχρι πιο μικρά και οικονομικά ξενοδοχεία, τουριστικά διαμερίσματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

ΚΡΗΤΗ


Η Κρήτη είναι ένα παραδεισένιο νησί και ένας εξαιρετικός προορισμός που ικανοποιεί όλα τα γούστα και κάθε προσδοκία.

 

Η Κρήτη, η κοιτίδα του δυτικού πολιτισμού, είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, επίσης γνωστό ως το νησί των αντιθέσεων, που βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι πελάγων, ηπείρων και πολιτισμών. Συνδυάζει το φυσικό κάλλος με την πλούσια ιστορία, την υγιεινή κουζίνα, τον ήλιο, τη θάλασσα και τα σπουδαία μνημεία.

 

Οι 4 μεγαλύτερες πόλεις είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και ο Άγιος Νικόλαος, καθεμία με την ιστορία και την ιδιαίτερη γοητεία της. Το νησί χαρακτηρίζεται από μια ποικιλία τοπίων, όπως απόκρημνα βουνά, απέραντες παραλίες με άμμο, μοναδική αρχιτεκτονική κληρονομιά, αρχαιολογικοί χώροι, ενετικά φρούρια και κάστρα, βυζαντινά μοναστήρια και παραδοσιακά χωριά, που όλα δένουν μεταξύ τους σε ένα αρμονικό αποτέλεσμα.

 

Καλώς ήρθατε στην Κρήτη!